Mere information om kalkmaling

Vintage Paint kalkmaling fra Jeanne d´Arc Living gør dine små og store malerprojekter til en leg. De lækre støvede farver passer smukt sammen med de hvide møbler. Her har jeg samlet nogle af alle de spørgsmål, jeg ofte får om kalkmaling.

banner kalk

HVAD ER KALKMALING?

Kalkmalingens historie går helt tilbage til det 14. århundredes Italien. Rene naturlige ingredienser som kridt, mudder, ler og endda snavs blev brugt til at fremstille maling. Vintage Paint er en moderne udgave af de gamle originale kridt- og kalkbaserede malinger. En skøn kombination af det oprindelige og den moderne teknologi. 

Vintage Paint kalkmaling er vandbaseret og miljøvenlig, og kan anvendes af allergikere. Kalkmalingen er specielt udviklet til møbler, så de fremstår med den originale, matte og kalkede overflade som i gamle dage. Velegnet til gulve, der forsegles med voks eller gulvolie. Kalkmalingen er godkendt til maling af børnemøbler.

Malingen er baseret på gamle opskrifter, og der anvendes udelukkende naturlige ingredienser til fremstillingen. Den dækker godt, men hvis du ønsker en dybere farve, anbefales mindst 2 lag.

HVAD KAN MAN MALE MED KALKMALING?

Vintage Paint kalkmaling binder på stort set alle overflader, uden du behøver det store forarbejde. Det er nemt at arbejde med og tørrer hurtigt. Jeg har malet møbler og brugsgenstande af træ, metal, ler, flet, laminat og mange andre forskellige overflader med kalkmaling uden problemer. Kalkmaling er også velegnet til gulve og vægge. Husk altid at give det antikvoks, mat lak eller Primer & Sealer bagefter.

Du kan også farve og male stof med Vintage Paint kalkmaling samt male på læder. I bøgerne om Vintage Paint finder du masser af god inspiration, materialelister og fremgangsmåder.

Du kan bruge Furniture Paint til vægge, og omvendt - Wall Paint til møbler.

SKAL MAN SLIBE FØR KALKMALING?

Nej, jeg sliber kun, hvis der er afskallet maling, der sidder i flager. Er møblet meget fedtet, vaskes det selvfølgelig godt ned med grundrens og rent vand, og tørrer godt igennem inden maling - som med alt andet slags maling.

SKAL MAN GRUNDE FØR KALKMALING?

Som udgangspunkt behøver du ikke grunde først. Hvis dit møbel/overflade er meget tør og sugende, kan du spare lidt på kalkmalingen ved at grunde først. 

Skal du male et meget mørkt møbel helt hvidt, så lav en lille prøve først for at se, om det slår gult igennem. Gør det dét, skal du spærregrunde først f.eks. med Vintage Paint Primer & Sealer.

HVOR LÆNGE SKAL DET TØRRE?

Kalkmalingen er berøringstør efter 30 minutter og overmalbar efter 1 time. For at forsegle malingen og gøre møblet eller væggen robust bruges antikvoksen, Primer og sealer eller ultra mat lak

Antikvoksen giver de malede emner den skønneste patina. De farvede vokse giver flotte detaljer, mens den klare voks bevarer den malede farve. Antikvoksen smøres på med pensel, svamp eller klud. Tørretid 30 minutter. Tør overskydende voks af med en blød fnugfri klud. Er det en flade, der har brug for ekstra robusthed f.eks. en bordplade - så giv flere lag voks.

HVOR LANGT RÆKKER KALKMALING?

Afhængig af overfladens porøsitet, rækker Vintage Paint kalkmaling i ét lag:

Bøtte på 100 ml. rækker til ca. 1 m2

Bøtte på 700 ml. rækker til ca. 7-10 m2

Bøtte på 2,5 liter rækker til ca. 25-30 m2

KAN MAN BLANDE KALKMALING OP MED VAND?

Ja. Ønsker du et udvasket look, kan malingen blandes op med lidt vand, og derved bliver rækkevidden større. Det skal kun være ganske lidt vand af gangen, du rører i.

KAN MAN BLANDE FARVERNE?

Ja, alle farverne kan blandes med hinanden. Brug en ren plastbøtte med låg og husk blandingsforholdet mellem farverne, så du kan genskabe den igen om nødvendigt.

ER VINTAGE PAINT BEDRE/DÅRLIGERE END ANDRE MÆRKER?

Det korte svar er: Det ved jeg ikke.

Som mangeårig forhandler af Jeanne d´Arc Living var det naturligt at tage deres sortiment af kalkmaling ind i min butik og webshop, da de begyndte produktionen af det. Jeg har derfor kun selv praktisk erfaring med Vintage Paint kalkmaling, og har været meget tilfreds med det.

Fra kunder der har brugt andre mærker kalkmaling, har jeg fået fortalt, at Vintage Paint er nemmere at arbejde med, da den ikke er så tyk, og det er lettere at arbejde i den våde maling med penslen, da den ikke tørrer med det samme. 

shop kalk

INSPIRATION

Her på siden vil jeg løbende ligge billeder, arbejdsbeskrivelser og materialelister ind på små og store projekter, jeg selv laver med Vintage Paint kalkmaling og antikvoks. Stort set alle mine gamle møbler, males efterhånden med kalkmaling.

Gammel kommode

Denne smukke gamle rokoko kommode med masser af fine udskæringer gik fra mørk til lys petrol med brun patina. 

Materialer

2 stk. 100 ml. light petrol kalkmaling

Lille lysebrun antikvoks

Pensel og klud 

Sandpapir

1) Mal kommoden med 2-3 lag light petrol afhængig af den ønskede finish

2) Slib kommoden hist og her med finkornet sandpapir

3) Påfør antikvoks med pensel - Aftør med klud efter 30 minutter. Toppladen har fået to lag voks.

Gammel gine

Min hvide gine med brunt stel har fået en tur med kalkmaling og antikvoks. Desværre nåede jeg ikke at tage et før-billede, da det gik lidt hurtigt med at komme i gang :-) 

gine

Materialer

100 ml. french beige kalkmaling

100 ml. warm latte kalkmaling

100 ml. black velvet kalkmaling

Klar antikvoks

Et stykke hvidt blondestof

Et stykke hvidt elastik blonde

Pensel, klud og svamp

Fremgangsmåde

1) Lav en 50/50 blanding med vand og french beige og mal ginen med nedadgående penselstrøg 

2) Lav en 50/50 blanding med vand og warm latte og gør tilsvarende 

3) Mal stel og knop med black velvet

3) Dup hist og her med rester af den fortyndede maling med en svamp eller klud på ginen

4) Påfør klar antikvoks med pensel på krop og stel med runde tilfældige bevægelser - Aftør med klud efter 30 minutter


Tørklædet er lavet af et stykke hvidt blondestof

1) Klip et stykke trapez-formet stykke blondestof, så tungekanten er nederst 

2) Sy de rå kanter op 

3) Sy stoffet på den korte led fast på elastikblonden, rynk/fold et lille stykke hele vejen hen

Voila! En lidt kedelig hvid gine blev forvandlet til en lækker patineret sag med smukt hvidt rokoko tørklæde.

shop kalk

 Har du andre spørgsmål til Vintage Paint kalkmaling, er du velkommen til at kontakte mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller via denne kontaktformular